Hopp til hovedinnholdet

Hvordan merker man at man er gravid? Kan man ta "angrepille" ved mistanke om graviditet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) På skolen har vi ikke lært skikkelig om dette i seksuall uken i 9..trinn, og jeg har spurt venner men får forskjellige svar fra alle. Derfor velger jeg å spørre dere. Etter en samleie, pg man har brukt kondom, men er usikker på om man er gravid eller ikke, hvordan merker man det? Og hvor mye koster graviditets test? Hvis man ønsker å gå på p-piller, hvor lenge etter samleien må man vente før man tar de og hvor lenge må man ta de? Hvor mye koster de? Kan man ta angre pille ved mistanke om man er gravid selv om man ikke er gravid? Jeg skjønner ingenting om dette her, og er jo redd til mitt første gang skjer, men er allerede bestemt på å vente til jeg er 16 år. Om man blir gravid når man har fylt 16 år, og ønsker å ta abort, får foreldrene vite det da? Og kan barnet forsvinne ved angre og p-piller? På forhånd tusen takk for svar!! Hilsen, Jente 15 år.

SVAR

Besvart 06.12.2017 11:47:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Nødprevensjon er en reserveløsning hvis du har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker.

 

Les mer
attach_file

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

 

Les mer
attach_file

Graviditetstest

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle