Hopp til hovedinnholdet

Jeg får rifter i underlivet og alltid vondt etter sex. Hva kan det være?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Er en jente som elsker kjæresten sin.. vi har sex, men jeg får ALLTID og da mener jeg ALLTID rifter i underlivet, område rundt der han stikker penisen inn. Teller jeg så er det kanskje 20-30 små rifter som svir noe så inn i helvete når jeg er på do. Kan ikke tørke meg ordentlig, får nesten tårer i øynene. Jeg elsker han jo og vil jo ha sex med han, og samme er det for han. Vi kan liksom max ha sex 2-3 ganger i uken for ellers rives jo hele underlivet mitt opp. Kan overhode ikke ha sex 2 ganger om dagen, det er ALLTID vondt etter sex. Hvis det har noe å si så går jeg på p-pillene Loette 28. Vi skal til syden sammen i 3 uker, og jeg vil jo helst ha sex så mye som mulig, jeg digger det jo. Alt jeg ønsker er og kunne ha sex 2 ganger om dagen uten at det skal brenne av at det svir så mye og måtte drukne underlivet med canesten, det hjelper jo ikke noe. Det hjelper ikke om jeg gror sårene, for om vi lar vær å ha sex på 6 uker å jeg er helt uten rifter, så skjer d igjen uansett. -j15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Om du ikke har vært hos lege for å finne ut hva det er som er årsaken til riftene, så er det viktig at du gjør dette. Rifter kan komme av mange ulike grunner, og det er umulig å spekulere i hva det kan skyldes hos deg. Kun en vurdering av lege som får sett riftene når du har dem, kan gi deg svaret. 

Om du har rifter nå, og ikke får kommet deg til lege innen nærmeste framtid, vil jeg råde deg til i mellomtiden å kutte ut ALL såpe. Bruk en parfymerfri babyolje som du "vasker" omårdet med. Du kan også eventuelt kjøpe medisinsk grønnsåpe (på apotek) som du lager et mildt såpevann av (ikke for mye såpe), i en skål eller et dypt fat, og så sitter du med området der riftene er, i dette såpevannet i ca 10 minutter hver dag (dette er mest for å hindre infeksjon i riftene). 

Du kan også smøre (om riftene er mest utvendig/rett i åpningen) med for eksempel sinksalve for å beskytte området. 

Men det viktigste er at du får gjort en underlivsundersøkelse enten hos lege ved ungdomshelsestasjonen eller fastlegen din. 

Håper dette er til hjelp for deg. 

Lykke til. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex