Hopp til hovedinnholdet

Jag får utløsning før samleie, hva gjør jeg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 16 år gammel gutt som er jomfru som sliter med å holde cummen til samleien starter,som vil si at jeg kommer under forspillet. Jeg blir frustrert hver gang det skjer. Hva kan grunnen være? Og hvordan kan jeg forhindre dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16!

Takk for spørsmål.

De fleste gutter og menn kan av og til oppleve at utløsningen kommer før en skulle ønske. Dette er spesielt vanlig når en begynner å ha samleier eller bytter fast partner, men kan også skje om en har hatt den samme partneren over tid.

Gutter blir som regel ikke stressa om utløsningen kommer for tidlig en eller to ganger. Skjer det flere ganger, kan en bli urolig, stressa og etterhvert har det blitt etablert et mønster der en forventer at utløsningen skal komme for tidlig - og så gjør den det. Det kan være tilfeldig at det skjer de første gangene og noen ganger får en ikke med seg hva det var som egentlig var årsaken. Når det skjer, kan en bli flau, skamfull og kjenne seg lite som mann. Kanskje det hjelper å vite at svært mange gutter og menn har det på samme måte som du forteller om i spørsmålet ditt?

For noen er også sex det samme som samleie, da er det ok å tenke seg at sex kan være mer som for eksempel massering av kroppen, berøring av erogene soner, fingring og munnsex.

I tillegg er det ok å vite at om en har sex med jenter så trenger de å få klitoris stimulert for å få orgasme. Noen jenter liker å stimulere den selv når en har samleie, andre liker at en bruker stillinger som gjør det mulig for partneren å stimulere den. Det betyr at samleie ikke gjør at jenter får orgasme alene. Om du først har fokus på partneren din, så kan du få orgasme etterpå. Forteller du kjæresten eller dama di at du opplever å få utløsning før du skulle ønske, vil det kunne ta bort noe av stresset du føler og kanskje få det bedre til uten at hun blir sur på deg.

Vet en at utløsningen pleier å komme før en skulle ønske, er det ok å øve. Her er noen tips du kan sjekke ut. Av og til kan det være lite som skal til for å snu mønsteret med for tidlig utløsning.

1. Bruke kondom. Kondom kan sette ned følsomheten litt, slik at en ikke får utløsning med en gang. Det finnes i tillegg kondomer som har en lett bedøvende krem på innsiden.

2. Onanere seg til utløsning før selve samleiet. Det vil kunne ta bort noe av spenningen en har i kroppen, slik at det tar lenger tid før utløsningen kommer. Dette fungerer på samme måte som om en har hatt samleie.

3. En kan kjøpe en bedøvende gel på apoteket; Xylocain. Smør litt på penishodet før samleie eller andre former for stimulering. Vær forsiktig slik at du ikke tar på for mye. Skjer det, kan penis miste ereksjonen en liten stund.

4. Når en vet at samleie fører til utløsning umiddelbart, er det ok å gjøre andre ting først. En kan gi og få munnsex, bli onanert og fingre den andre.

5. Det finnes øvelser som har effekt. Du kan øve deg på å holde tilbake utløsningen. Blant annet kan du trene opp musklene i underlivet. Når du har ereksjon kan du forsøke vippe penis opp og ned. Det gjøres ved knipeøvelser. Sterkere muskulatur i bekkenet vil kunne gi bedre kontroll med utløsningen.
Her er en øvelse du også kan prøve. For at øvelsen skal ha effekt og virke, er det viktig at du øver over en lengre periode. Det vil ikke hjelpe om en gjør øvelsen en eller to ganger.

  • Trinn 1. Begynn den seksuelle aktiviteten som vanlig, inkludert stimulering av penis, inntil du føler at det nærmer seg at det går for deg.
  • Trinn 2. Stans den seksuelle aktiviteten. Få partneren din til å, eller du kan selv, klemme over penis like innenfor glans penis. Hold dette grepet i noen sekunder inntil trangen til å ejakulere går over.
  • Trinn 3. Etter at klemmingen har opphørt, venter du i ca. 30 sekunder og fortsetter så forspillet. Du kan oppleve at etter klemmingen er penis mindre stiv, men når den seksuelle stimuleringen gjenopptas, oppnår du raskt full ereksjon igjen.
  • Trinn 4. Hvis du igjen føler at det vil gå for deg, gjentar du og partneren din prosedyren. Dette bør gjentas i 10 minutter eller 3-4 ganger før du ejakulerer.

Ved å gjenta dette så mange ganger som nødvendig, kan du nå det punktet at du kan trenge inn i din partner uten at det går for deg. Etter å ha praktisert denne metoden en tid, kan følelsen av hvordan du kan forsinke ejakulasjonen ha blitt en vane og du trenger ikke lenger drive med klemmeteknikken. Det går også an å trene på start-stopp-teknikken ved onani.

Ved å prøve ut noen av disse tipsene, vil du mest sannsynlig oppleve bedring. Det gjelder å være tålmodig og ikke gi opp. Uansett hvilken løsning du velger, vil du oppleve at mer erfaring og bedre selvtillit vil gjøre at du får bedre seksuelle opplevelser.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex