Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har ingen sexlyst

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og kjæresten min har vært sammen i to år. Jeg er kjempe glad i ham, og ser på ham som familie. Det er bare et skår i gleden, han har ingen sex-lyst. Han har ikke hatt det på nesten to år. Det går veldig ut over meg, og vi har hatt sex 1 gang i hele 2017. Hva skal jeg gjøre, jeg har prøvd å leve med dette i to år, men jeg merker nå at jeg fantaserer mer og mer om andre. Jeg vil ikke miste ham, men jeg trenger litt spenning. Det er ikke vits å spørre ham, og vi har gjort veldig mye for at lysten skal komme tilbake. B.la snakket med forskjellige folk som helsesøster og sexolog. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så leit å høre at din kjæreste over lang tid har mistet sexlysten. Du poengterer at du er svært glad i han som din egen familie. Jeg tenker umiddelbart at dette har blitt en vane, og at alle spenning og tenning er borte.

Du sier at dere har snakket med helsesøster og sexolog, uten å få mer hjelp, noe som gjør meg forundret. Har kjæresten din vært hos sin fastlege for å utelukke sykdom/skader, tatt blodprøver for å sjekke hormonmengde, eller bruker han faste medisiner som kan gi bivirkninger?

Har det skjedd endringer i livet til din kjæreste det siste året?

Sexlysten går i bølgedaler. I noen perioder har en mye lyst, i andre perioder lite lyst. Dette er normalt og varierer fra person til person. Men å ha et samleie på et år er ikke vanlig når en er ung. 

Det høres ut til at du ønsker at dette forholdet skal fungere, men at din kjæreste er mer lunken? Har dere snakket sammen om dette viktige temaet, og hvilken forventninger dere har til hverandre? Vil du leve uten å ha sex? I et forhold er sex endel av det gode samliv, og for mange selve limet i forholdet. 

Du sier at det ikke er vits å spørre han, men er han interessert i å ha sex, eller ikke? I et forhold er det viktig å bruke fantasien når en har sex. Noen snakker med hverandre høyt hva de liker og synes er godt, noen kan tenne av å spille roller, andre planlegger hva de skal gjøre, og noen kan bruke gjenstander og effekter. Dette er noe dere kan snakke sammen om, for å finne ut hva tenner dere på. Eller hva gjorde kjæresten din kåt før?

Hvis han ikke ønsker hjelp eller ønske om å komme videre, anbefaler jeg at du bør tenke deg godt gjennom hva DU vil. Vil du leve et liv uten sex eller ikke?

Dere kan også oppsøke parterapeut for å finne ut mer om deres forhold. Hvis du synes at det er vanskelig å snakke med kjæresten din, kan du kanskje vise han dette?

Ønsker dere all lykke fremover!

Vennlig hilsen Helsesøster og sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex