Hopp til hovedinnholdet

Når jeg onanerer så bruker jeg først veldig lang tid for at det skal vere digg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Når jeg onanerer så bruker jeg først veldig lang tid for at det skal vere digg, å når det er digg varer det bare i max 10. Sekund så klare jeg ikke å gjøre det mer. Hva er årsaken til dette? Og hvorfor tar det så lang tid før det er digg? Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det kan ta tid før man blir ordentlig seksuelt tent. Det er vanlig. Det er også vanlig at det kan ta tid før man får orgasme. Orgasmen varer ikke så lenge. 10 sekund er helt fint!
For å bli tent kan du øve deg å tenke på noe som tenner deg seksuelt. Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva du tenker på, fantaserer om, når du onanerer. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikler de, og legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. 
Når du kjenner det begynner å krible i kjønnet kan du stramme musklene i bekkenet. Hvis du vekselvis strammer og slapper av, øker trykket mot indre og ytre del av klitoris, og du vil bli enda mer tent/kåt. For å "finne” musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktivt når du onanerer, og etter hvert sammen med en kjæreste. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.
Når du ikke kan vente lengre, kan du begynne å stimulere kjønnet samtidig som du opprettholder strammingen/avslapningen av musklene i bekkenet. 
Hvis du stopper stimuleringen før du får orgasme, og venter omlag 30 sekunder, utsetter du orgasmen. Dette kan du gjøre tre, fire ganger før du lar orgasmen komme. Det kan gjøre orgasmen sterkere og lengre. 
Bruk god tid på å nyte og utforske kjønnet og kroppen din. Da blir du trygg på deg selv og du får et godt seksuelt selvbilde. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex