Hopp til hovedinnholdet

Jeg er plaget av et rødt utslett på penishodet

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 18 år. Har i det siste blitt plaget av et typ rødt utslett på penishodet, samt også en typ gul/grønn farget væske som noen ganger kommer av seg selv, forhuden «hovner» litt opp og gjør vondt å trekke den tilbake. Går over av seg selv ila 5-6 dager men kommer tilbake igjen. Noen som vet hva det kan være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 18 år!

Dette høres plagsomt ut for deg. Du er plaget av et utslett på penis samtidig som du opplever å ha gulgrønn væske fra penis. 

Dersom du har hatt ubeskyttet samleie så kan det være at du er smittet av en kjønnssykdom. Gulgrønn utflod kan være et symptom på gonoré. Samtidig er det som regel ikke sånn at symptomene kommer og går, slik som du beskriver. 

Rødt utslett på penishodet kan komme av mange ting. Det kan være en ubalanse i bakteriefloraen som kan komme av overdreven vasking eller bruk av såpe. Det kan også være tegn på at du har en soppinfeksjon. 

Du skriver at forhuden hovner litt opp og at den da er vond å trekke tilbake. Det kan være tegn på en betennelse og jeg anbefaler at du får en lege til å se på det. 

Du kan kontakte fastlegen din eller du kan gå på helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du få legen til å se på deg og du kan teste deg for kjønnssykdommer. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex