Hopp til hovedinnholdet

Hver gang jeg har sex kommer penisen borti livmora mi, det er fryktelig vondt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på et par ting. Hver gang jeg har sex kommer penisen borti livmora mi (?), og dette gjør fryktelig vondt. Har prøvd å bytte stilling, men det skjer som regel alltid. Jeg lurer på om dette er vanlig, og om det går ann å gjøre noe med det, fordi det er veldig plagsomt at vi for eksempel ikke kan ha doggy. Jeg pleier i tillegg også å bli veldig sår ved åpningen etter sex, og lurer på om det går ann å forebygge dette også. Jeg har ingen kjønnssykdommer, og pleier å bli våt nok, så det kan utelukkes. Betyr dette at jeg bare er for trang eller hva kan jeg gjøre med det? Hilsen en plaget jente som hele tiden må si i fra når jeg får vondt. :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det kan være at penisen støter mot livmortappen, inngangen til livmoren. Det kan være fryktelig vondt. 
Det er bra at du blir våt. Da er du seksuelt tent. Men hvis du vet at det blir vondt, forsvinner den seksuelle tenningen veldig raskt. Det blir som en vond sirkel. Tenningen forsvinner på grunn av forventede smerter, skjeden blir trang og tørr, livmortappen blir hard og du blir sår i skjeden og i skjedeinngangen. Friksjonen fra penisen lager små rifter og sår som er vonde, og penisen støter mot den harde livmortappen. 
Når det blir vondt, kan det også være at du ubevisst strammer musklene i bekkenet. Da blir skjeden enda trangere og det blir enda vondere. 
For å unngå dette, anbefaler jeg at dere i første omgang ikke har samleie på en stund. Dere kan øve dere på å stimulere/onanere hverandres kjønn til orgasme uten samleie. Da brytes den vonde sirkelen med forventede smerter som tar bort den seksuelle tenningen. 
Når dere har etablert god seksualitet der du nyter og får orgasme, kan dere ha samleie i den stillingen du liker best. I det han fører penisen inn, skal du puste sakte ut og slappe av i musklene i bekkenet, at du liksom slipper ned hele bekkenet. La penisen være der litt før han beveger den. Når han beveger den, skal ha bevege den sakte, mens du samtidig arbeider for å opprettholde seksuell tenning og at du eller han, samtidig stimulerer den ytre delen av klitoris. I de vedlagte artiklene er det endel nyttig informasjon som dere kan lese sammen og snakke om. 
Når du er ordentlig seksuelt tent og beholder tenningen, er skjeden våt og utvidet og livmortappen er myk, slik at penisen kan passere. Hvis du også har god kontroll på musklene i bekkenet (se artikkelen; "Jeg får ikke orgasme når jeg har samleie"), kan du aktivt slappe av i musklene, og etterhvert bevisst stramme de, for å øke nytelsen for dere begge. 
Snakk med kjæresten! Les dette og artiklene sammen. Øv dere og nyt hverandres kropp og nærhet. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex