Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kurerer jeg "blue Balls"

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hvordan kurerer jeg "blue balls"? etter å ha onanert i over 2 timer så gjør det veldig vondt i pungen enda etter å ha fått utløsning.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

"Blue Balls" eller ballespreng som det også kalles, skyldes stor blodtilstrømming til testiklene i forbindelse med seksuell opphisselse.

Enkelt forklart så er det sånn at det kommer blod til genitalia når en mann blir kåt, og når penis fylles med blod blir den stiv.

Etter utløsning går blodet tilbake, men går en med ereksjon over lengre tid eller ikke får ereksjon, vil det ta litt tid før blodet går tilbake til resten av kroppen. Det er dette som kan gi smerter.

Det er ikke alltid man får utløsning og da kan det blir vondt. Det hender jo også at penis blir stiv uten at det er forventninger rundt noe seksuelt, det kan være helt tilfeldig.

Det er ikke farlig, men kan være veldig smertefullt. Det er ikke noe du kan gjøre enn å la kroppen selv sørge for at blodet trekker seg tilbake, noe det vil gjøre i de aller fleste tilfeller.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex