Hopp til hovedinnholdet

Sex med eksen, friends with benefits.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg var sammen med en gutt i 1 år til han slo opp med meg for ca. 2 måneder siden. Vi gikk vær vår vei,men etter 2 uker etter bruddet hadde vi sex, jeg hadde fortsatt føleser for han (noe han viste) men han hadde ikke det for meg og bare ville ha sex.. Så jeg valgte å kutte helt kontakten med han og komme meg videre, uansett hvor vondt det var og hvor mye jeg ville ha han tilbake. Nå har det gått 2 måneder og vi har fått bra kontakt igjen, vi dro på trening sammen alene og snakka litt seksuelt til hverandre når vi gikk sammen. Etter treningen begynte vi å kline og vi dro hjem til meg og hadde sex, og har hatt det 2 ganger etter det også. Jeg har ikke føleser for han lenger og vi driver og sier at vi er «friends with benefits».. Jeg spurte han om han savna meg og det virka virkelig som at han gjorde det. Han svarte at han savna å være med meg men ikke å være i et forhold. Men jeg føler at det vi gjør er som et forhold.. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, burde jeg slutte å ha sex med han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke noe enkelt eller entydig svar på det du spør om. Det handler først og fremst om hva du tenker blir rett for deg. 
Dere var sammen i et år, og han gjorde det slutt fordi han ikke lengre hadde følelser for deg. Det tok tid før du klarte å legge dette bak deg, og slik jeg forstår deg nå, så har du ikke lengre følelser for han og heller ikke han for deg.
Han har savnet å være med deg, liker å ha sex med deg, men vil ikke være i et forhold med deg.

For en del fungerer det fint å være friends with benefits, men på sikt kan det bli et problem. Selv om det ikke er følelser med i bildet nå, så kan det fort endre seg. Du føler allerede at det dere gjør er som et slags forhold. Vil du klare å skille mellom å være venner og å være kjærester? Hva skjer om han treffer andre, eller får følelser for en annen? Vil du kunne takle det?
Er du i stand til å stå i dette, bare ha sex, uten å få mer følelser for han?
Det kan være lurt å snakke med en god venninne om det som skjer, og få sette ord på det du føler og få gode råd og støtte. 
Vær ærlig med deg selv, og kjenne etter hva dette gjør med deg. Er det slik du vil ha det, og kan det fungere på sikt eller blir det vanskelig.
Det kan være lurt å snakke med han om det du tenker, og slik at det ikke blir kleint mellom dere.
Du bestemmer hva som er rett for deg. Selv om det er både godt og spennende mellom dere, så kan det hende at det beste er å avslutte mens leken er god. 

Jeg legger ved artikkelen nedenfor som kan gi deg noen tanker og råd om hvordan du skal takle dette.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex