Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex for første gang for ikke så lenge siden, men jeg angrer

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 år og hadde sex for første gang for ikke så lenge siden men jeg angrer på det. Jeg gjorde det med en jeg ikke kjente så godt og nå vet alle det siden han har gått å sagt det rundt. Noen jenter har tenkt å banke meg på grunn av det. Hva burde jeg gjøre jeg er redd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år! 

Dette høres ikke lett ut for deg. Du har hatt sex med en du ikke kjente så godt, og nå angrer du. I tillegg til det er det noen jenter som truer med å banke deg opp fordi du gjorde det. 

Mange ungdommer føler press på å ha sex tidlig. Ofte er det sånn at man tenker at alle andre rundt seg har hatt sex, og at man selv burde få det overstått. Da kan det være godt å vite at gjennomsnittsalderen for når jenter har sitt første samleie er 17 år. 

Nå angrer du på at du hadde sex. Det er ikke så uvanlig å kjenne på en slik følelse. Det dumme er at du ikke kan gjøre om på det. Men det som kan være bra er at du lærer av det du har gjort og at erfaringen kan hjelpe deg i slike situasjoner senere. 

Du skriver at du blir truet av noen jenter om at de skal banke deg. Det er alvorlige trusler. Det er faktisk slik at man kan straffes for å komme med trusler som gjør at noen blir redde. Selv om du har gjort noe dumt har ingen rett til å true deg eller skade deg på grunn av det. 

Det er viktig at du snakker med en voksen om disse truslene. Det er lurt å fortelle de som står deg nærmest om slike alvorlige ting, altså foreldrene dine. De kan støtte deg og passe på deg dersom det skjer noe. De kan også hjelpe deg med å ta dette videre til andre instanser dersom det er nødvendig. 

Du kan også snakke med helsesøster. Helsesøster vil vurdere om det er lurt å ta kontakt med for eksempel politiet. Helsesøster kan også hjelpe deg å snakke med foreldrene dine om det hvis du vil. 

Ikke sitt med dette alene, søk hjelp slik at du kan få det bedre! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex