Hopp til hovedinnholdet

Går det an å tisse på seg under samleie?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det går an å tisse på seg under samleie? Jeg og typen hadde sex, og det ble sjukt vått. Det lukta tiss, men jeg følte ikke at jeg tissa og væsken kom fra vaginaen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18!

Takk for spørsmål.

Noen ganger kan jenter oppleve å tisse på seg eller kjenne på tissetrang når de har sex. Det kan være mange grunner til at dette skjer, men det er to årsaker som er mest vanlig.

Jenter kan ha dårlig blærekontroll. Det betyr at muskulaturen kanskje er litt svak, slik at urin kommer ut når en har sex og/eller får orgasmer. For å unngå at dette skjer, er det ok å gå på do og tisse før en har sex slik at blæren er så tom som mulig. En kan også trene opp muskulaturen i bekkenområdet. Da får en trent muskulatur som gir en bedre blærekontroll i tillegg til at en også kan få bedre og sterkere orgasmer. Her er en link til en side der du får beskrevet øvelser du kan prøve ut. 

Noen kan også oppleve at det kommer ut noe av skjeden som en tenker er urin, men som er noe annet. Jenter kan oppleve å få kvinnelig ejakulasjon eller "squirt". Dette er ikke viljestyrt og en kan ikke endre på det eller få det bort. Det som kommer ut er gjerne klart på farge og kan lukte svakt av urin. Dette er ikke urin, men væske som kommer fra kjertler i urinrøret. For noen er det kjempespennende og flott å ha kvinnelig ejakulasjon, for andre er det plagsomt. Er det plagsomt at væsken kommer ut, kan en legge et håndkle under deg når du har sex.

Det er også slik at jenter kan oppleve å kjenne en sterk trang til å tisse om g-punktet i skjeden blir stimulert. Dette er et punkt som noen jenter kan finne i "taket" på skjeden, noen cm innenfor skjedeinngangen. De første gangene punktet blir stimulert ved for eksempel fingring, kan det oppleves smertefullt. Etter en stund går denne følelsen over til en intens tissetrang. Etterhvert går også denne følelsen over og en kan få det som kalles g-punkt orgasmer. 

Opplever du at ingenting av dette stemmer, er det ok å oppsøke en lege for å få en undersøkelse. Du kan snakke med fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom i kommunen din.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex