Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å ha sex, når man er 13 år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år som har leger opp gjennom hele familien og kan mye om sex. Jeg er en av de mest utviklede i klassen og svarer ofte på spørsmål om sex og pubertet. Jeg har fått med meg at flere av guttene snakker positivt om kroppen min og det gjør meg på en måte smigret. Flere av guttene har fått med seg at jeg snakker mye om sex. Nå i sted fikk jeg spørsmålet «pule???» av en gutt på trinnet jeg har hat et lite crush på. Vi har snakket litt sammen og det virker som han virkelig har lyst på sex og jeg føler meg egentlig ganske klar. Jeg vet at det egentlig er 16 års grense, men er det så ille hvis begge er klare? Jeg er vertfall lott nervøs og vet ikke helt hva jeg skal svare. Jeg har mensen og er redd for å bli gravid eller smittet med noe. Jeg har fingret meg selv før og føler at jeg er klar til å utforske det med en gutt, men vi har liksom ikke snakket så mye sammen. Og nå skal jeg vise meg naken. Tror du det Er greit at vi har sex? Og at jeg beholder bh-en på?

SVAR

Besvart 08.05.2018 10:04:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Sex for første gang

Når er du klar for å ha sex for første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
account_circle