Hopp til hovedinnholdet

Hva er å ha orgasme? Og hva er å være kåt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva er å ha orgasme? Og hva er å være kåt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Å være kåt er når man kjenner at det kiler i kjønnet. Kanskje kjenner man det i magen. Følelsen kan også være spenning, sammen med kilingen. Når det følelsen kommer får man lyst til å ta på kjønnet sitt. 
Det kan være lurt å se på kjønnet i et speil. Hvis du har godt lys og et speil og sitter med bena godt fra hverandre, vil du se at de ytre kjønnsleppene har hårvekst, eller de kommer til å få hårvekst. Innenfor disse ligger de indre kjønnsleppene. De har ikke hårvekst. Øverst, mot magesiden, der de indre kjønnsleppene møtes, ligger den ytre delen av klitoris. Det er denne som er mest følsom for berøring, stimulering. I artikkelen som heter "Kåthet, onanering og orgasme" kan du lese om hvordan du kan stimulere kjønnet ditt. 
Når man stimulerer kjønnet får man gode følelser. Når den gode følelsen er på det aller beste og mest intense, kalles den for orgasme. Du kan lese mer om orgasme i artiklene. 
Utforsk og nyt kjønnet og kroppen din. Da blir du godt kjent med hva du liker. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex