Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få noen sykdommer av at hunden slikker meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg slikket hunden min for å se hvordan d var, men jeg tror ikke hun likte det, så jeg tok en hundepostei i dåsa å fikk henne til å slikke meg. Det er første gang jeg har blitt slikket, og jeg vil gjøre det på nytt siden det var så digg. Men kan jeg få noen sykdommer av det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Når det gjelder å ha sex med dyr så er det absolutt ikke lov i Norge. Det er nedfelt i Dyrevernlovens §14 Særskilte forbud.

§ 14 slår fast at alle former for seksuelle handlinger med dyr er strengt forbudt. Forbudet gjelder menneskelig bruk av dyr for å oppnå egen seksuell tilfredsstillelse i en eller annen form

Etter § 37 er straffen bøter eller fengsel i inntil ett år eller begge deler for brudd på bestemmelsene i loven. 

Forbudet er for å verne dyrene mot overgrep fra oss mennesker. Derfor er dette noe du ikke kan fortsette å gjøre, selv om du liker det. Å fantasere om å ha sex med dyr er ikke forbudt, men man kan altså ikke leve ut fantasien i virkeligheten.

Hunder har mye bakterier i munnen som ikke tilhører normalfloraen til oss mennesker, så svaret er på ditt spørsmål er at du utsetter deg selv for ulike typer smitte ved å gjøre dette. 

Håper dette er svar på det du lurte på. 

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex