Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt 13 år. Jeg tenker sexuelle Tanker hele tiden.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt 13 år. Jeg tenker sexuelle Tanker hele tiden. Hver gang når jeg legger meg i en seng ser på en film osv. Det begynner å bli veldig irriterende. Jeg får ereksjon veldig ofte. Vær så snill å svare. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Takk for at du skriver til oss.

Det som du beskriver er en naturlig del av puberten. Det er et sunnhetstegn å føle seg kåt. Vi mennesker er skapt med seksuell lyst, og det er naturlig at gutter får ereksjon når de blir kåte.

Hyppige og ufrivillige ereksjoner er helt normalt og naturlig når en gutt er i puberteten/ tenårene. Noen opplever også at de får ereksjon i situasjoner som de ikke tenker på som seksuelt opphissende. Alt dette skyldes at du er i ferd med å bli voksen, og kroppen tester ut at mekanismene fungerer, som for eksempel ereksjon, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det er nok flere gutter for eksempel i klassen din som opplever det samme som deg.

Det at du lett får ereksjon er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal.

Du sier at dette begynner å bli irriterende. Det er ofte sånn at bare en tenker på det kan føre til at det er akkurat det som skjer. Forsøk heller å fokusere på noe helt annet. Noen gutter synes det hjelper å lukke øynene og tenke at de er på et iskaldt sted når de får ereksjon. Andre har hjelp av å fokusere på negative tanker for eksempel vond mat eller andre ting de misliker. Om dette fungerer for deg er vanskelig å si, men du kan jo forsøke det.

De fleste gutter opplever å få mer kontroll over ereksjonen etterhvert som de blir eldre, slik at dette er et problem som kommer til å forsvinne gradvis for både deg og andre i din alder. 

Håper dette var til hjelp for deg - ta gjerne også en titt i artiklene jeg har lagt ved.

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex