Hopp til hovedinnholdet

Sp

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg har noen spørsmål. Jeg bare lurte på hva onanere betyr. Er det vanelig og få utflod vær dag? Er det normalt og "fingre" seg selv når man er 13?

Besvart 17.10.2018 11:01
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. 

Jeg har delt spørsmålet ditt inn i to deler:

ONANERE
Å onanere betyr kort sagt å tilfredsstille seg selv seksuelt. Onani kalles også "masturbasjon", "fingring", "runking", osv. 

De fleste jenter får lettest orgasme ved stimulering av klitoris. Klitoris er en liten tapp som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Den er ofte dekket av en liten hudfold. Hos mange jenter kan klitoris være vanskelig å finne når man ikke er kåt, men når man blir kåt svulmer klitoris opp, og den blir lettere å finne.

Du kan lese mer om hva onanering er i artikkelen: onanere.

Noen onanerer lite, andre onanerer ofte. Begge deler er like vanlig. Akkurat i den alderen du er i nå, lages det masse hormoner i kroppen. Det gjør at man får stor seksuell lyst. Det hjelper å onanere til orgasme.

Det er sunt å onanere. Man blir glad, sterk og frisk av det og når man onanerer blir man godt kjent med kjønnet sitt, i tillegg til at man får de gode følelsene som orgasmen gir. 

UTFLOD
Å ha utflod er en naturlig del av å bli kvinne. De fleste jenter får utflod lenge før de får mensen, kanskje ett til to år før. 

Noen har bare litt utflod og merker ikke så mye til den, mens andre får mer. Dette varierer fra jente til jente, men er normalt.

Utflod skal holde skjeden glatt og frisk. Normal utflod er fra klar eller melkehvit til litt svakt gulhvit eller eggehviteaktig. Den har en svak lukt, og er kanskje litt syrlig. Litt lukt vil det være, men lukten er vanligvis ikke stram eller vond hvis alt er i orden. Konsistensen er glatt og våt, eller litt mer seig og klebrig.

Når er utfloden ikke normal
Hvis du plutselig begynner å få mer utflod og denne endrer seg i lukt og farge, da er det lurt å gå til legen for å få det undersøkt. 

Les mer om utflod i artikkelen.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Sexordliste - hva betyr ordet?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Lurer du på hva et ord knyttet til sex betyr? Kanskje du finner svaret her. Og finner du ikke ordet - gi oss beskjed, så kan vi fylle det inn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex