Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg en vasektomi.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg ønsker meg en Vasektomi. Det er ingen tvil om hvor sikker jeg er, så jeg hopper over det. I norge må man være 25 år gammel for å få en Vasektomi, eller så må man ha spesialgrunner. Vanskeligheter med å oppdra barn sees som en gyldig grunn. Hvis man er under 25 så må man søke hos Steriliserings nemda og vise dem dokumentasjon på disse spesialgrunnene. Fastlegen min er enig, og villig til å hjelpe. Men jeg trenger bevis på mine problemer. Som er ADHD, Aspergers, og Pedofobi (Paedophobia). Alle tre er noe som gjør det vanskelig for meg å ta meg av barn. Hva gjelder som bevis på dette? Og hvor kan jeg skaffe meg det? Fastlegen sa at han ikke kunne skaffe dette for meg.

SVAR

Besvart 31.10.2018 10:07:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sånn skaffer du gratis kondomer

Kondomer kommer i ulike størrelser, passform, og med og uten smak. Du kan få tilsendt kondomer gratis i posten i en konvolutt som gjør at ingen kan se hva som er inni.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle