Hopp til hovedinnholdet

Er så kåt. Objektifiserer alle. Vil det gå over?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt som alltid har vært sporty og flink på skolen. Jeg mener at alle er like og at ingen skal objektifiserer. Mitt problem er at jeg har en vennine på svømming. Vi har vært venner lenge. Nå som jeg er ungdom objektifiserer jeg alle. Det ønsker jeg ikke, føler meg skitten. Jeg ønsker å se hun naken. Jeg vil ha sex med henne og alle (jenter). Jeg liker ikke at jeg føler det sånn. Lærerene på skolen, alle jentene i klassen, venninene til mange, jenter på byen og mer. Det føles feil. Vil det gå over? Unnskyld språket, men jeg er så kåt at jeg tror jeg eksploderer. Jeg kan komme uten å ta på penisen. I vinterhalvåret har jeg mer fett på kroppen, fordi det ikke er sesong. Vet at det kan ha effekt, men dette er faktisk ekstremt. Jeg håper at jeg ikke er nymfo. PS: Har aldri hatt sex før.

Besvart 11.11.2018 16:27
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig å være så kåt som du er, i den alderen du er i nå. Selv om man har en etisk standard om ikke å objektivisere de en har rundt seg, kan det være vanskelig å la være. Det er som om tankene og kroppen lever sitt eget liv. 
Du kan helt fint benytte seksuelle tanker og fantasier om de du har rundt deg når du onanerer. Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri! 
Det hjelper å onanere. Mange onanerer i dusjen før skolen, når de komme hjem og før de sovner. Andre onanerer oftere, og andre igjen sjeldnere. Finn ut hvor ofte du må onanere for å ha mer kontroll. 
Kanskje kan du også se deg om etter ei å utforske og ha seksualitet sammen med, at du finner en partner eller en kjæreste? Er det noen du liker spesielt godt? Kanskje venninnen din fra svømmingen? 19 % har sex med venner. Det passer ikke for alle, men for noen. Tenk gjennom hva som er rett for deg. 
Fortsett å nyte og utforske kroppen og kjønnet ditt. Tenk på det du vil!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex