Hopp til hovedinnholdet

Hva er sannsynligheten for å bli gravid med p-stav?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Kjæresten min og jeg begynte nylig å ha sex. Begge var jomfruer til å starte med og hadde ingen erfaring rundt dette emnet. Her om dagen hadde vi sex, men kondomet revnet underveis som førte til at han kom i meg. Jeg har gått på p-stav i ca. 5-6 måneder. Så jeg vil derfor spørre om sannsynligheten for å bli gravid, eller eventuelt ha fått kjønnssykdommer. Og om vi kan fortsette å ha sex uten kondom?

Besvart 05.01.2019 10:17
 

Svar
Hei jente 16 år.

Så bra at du har p-stav! 

Det aller sikreste prevensjonsmiddelet er p-stav. Med denne er det ingen bruker-feil. Sjansen for å bli gravid er 0,05 % i følge WHO/USA. Sannsynligheten for at du er blitt gravid er altså svært, svært liten! 

Hvis ingen av dere har hatt ubeskyttet seksualitet med andre, har dere ingen seksuelt overførbare infeksjoner (SOI)/kjønnssykdommer.

Dere kan helt fint fortsette å ha samleie uten kondom. 

Nyt god seksualitet med deg selv og kjæresten.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker dere alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex