Hopp til hovedinnholdet

Må foreldrene vite om man har sex?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 15 år som lurer på en del angående sex osv. Jeg lurte på om hvis en 15 åring har sex, også sprekker dessverre kondomen er det sånn at hvis man drar til legen så vil dem fortelle foreldrene anngående det, eller har dem taushetsplikt ? Og må man ha med mor eller far? Eller går det Ann å ta med en over 18år også? Takk for svar!!

SVAR

Besvart 04.01.2019 15:24:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den skal også beskytte barn og unge mot å ha sex før de er klare for det.

 

Les mer
attach_file

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Graviditetstest

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid, eller bare litt urolig fordi brystene dine er ømme, eller mensen er litt sen? Da kan du ta en graviditetstest.

 

Les mer
account_circle