Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å ha sex med en jente under 16, hvis begge vil?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg begynner å føle meg «type kåt» ganske ofte. Jeg har ingen kjæreste, men snapper mye med en gutt over nett. Vi sender hverandre bilder, og stoler på hverandre. Han er litt eldre enn meg, men fortsatt innafor. Vi ønsker å møtes snart, en stor del er fordi vi har lyst på hverandre. Jeg har aldri hatt sex før og har ikke peiling på hvordan man gjør det eller når d er greit å gjøre det. Er d ulovlig for en gutt å ha sex med en jente som er under 16, hvis begge er helt sikre på at d er dette de vil? Og noen tips til hvordan man har sex?

SVAR

Besvart 11.01.2019 22:21:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Sex med en venn

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

 

Les mer
attach_file

Å dele andres nudes er #ikkegreit

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

 

Les mer
attach_file

Hva gjør at du blir kåt?

Hva som gjør oss kåte varierer fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt er like normalt.

 

Les mer
attach_file

Er det lov å sende nudes eller dickpics?

Det kan være spennende å sende slike bilder, men i mange tilfeller kan det være straffbart. Her er det du trenger å vite om deling av nakenbilder.

 

Les mer
attach_file

Sex første gang - Seksuell debut

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
account_circle