Hopp til hovedinnholdet

Prøvd å ha samleie, blir kåt og våt, men føler skrekk og blir nervøs.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og mannen min prøver å ha samleie jeg blir kåt og litt våt men når han prøver å komme over meg eller prøver å få penis inn så blir jeg så skrekk og nervøs at jeg dytter han vekk. Vi har prøvd på det flere ganger men jeg gjør det samme hver gang og syns synd på han som tåler meg sånn. Hva kan jeg gjøre? Vi har ikke hatt samleie så mye siden det gjør meg vondt jeg blir så stresset men jeg vil nyte det men klarer ikke. Håper dere kan hjelpe meg med noen råd. Takk på forhånd.

Besvart 12.01.2019 17:30
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Jeg forstår at dette er et problem for dere. 

Jeg anbefaler at du kontakter en psykolog og/eller en sexologisk rådgiver for hjelp. Fastlegen kan henvise deg til en psykolog, eller du kan ta kontakt selv. Du kan google sexologisk rådgiver.

Du/dere vil få mulighet til å få kartlagt nøye hva det er som skjer, og ut fra det prøve å finne årsaken til hvorfor det blir slik du beskriver.   

Mens dere venter på hjelp kan dere kanskje øve dere på å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved finne mot ytre del av klitoris, eventuelt fingre i skjeden, hånd rundt penisen og eventuelt munn? Da får du ikke han over deg, men dere ligger ved siden av hverandre.

Snakk med mannen din. Dere kan kanskje lese dette svaret og artiklene sammen og snakke om det dere leser.  

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex