Hopp til hovedinnholdet

Det er som om fitta mi er alt for trang.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et problem. Er jomfru, men fingrer en del. Pleier å stimulere klitoris først sånn at jeg blir våt i fitta. Det går helt fint med en finger. Da gjør det ikke vondt, men når jeg prøver med flere fingre får jeg de nesten ikke inn! Det er som om fitta mi er alt for trang.. jeg er liksom ikke tørr, så vet ikke hva som er problemet..

Besvart 12.01.2019 18:46
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så bra at du skrev til oss. 

Skjeden er ikke for trang. Hvis du kjenner med en finger, vil du kjenne at skjedeveggen ligger i folder innover. Det at skjedeveggen er foldet, er fordi den skal kunne utvide seg. Tenk bare på at det er mulig at en 3,5 kilos baby kan komme ut derfra. 

Når du blir seksuelt tent blir skjeden våt og utvidet. Da er det mulig å få inn flere fingre enn en. Kan det være at du ubevisst strammer musklene i bekkenet i det du prøver å presse inn flere fingre? 

For å få bedre kontroll på musklene, og også samtidig øke nytelsen, kan du øve deg på vekselvis å stramme/slappe av i disse; For å «finne» musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter litt tid har du veldig god kontroll på musklene. I det du fører to fingre inn i skjeden, skal du puste sakte ut og liksom slippe "ned" musklene. Husk å føre fingrene litt bakover, ikke rett opp. Skjeden går bakover i omlag 45 graders vinkel. Du kan også bruke musklene aktivt når du onanerer, og etter hvert sammen med en partner. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme. 

Øv deg når du er ordentlig seksuelt tent. 

Nyt kroppen og kjønnet ditt!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex