Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si nei til å ha sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hvorfor er det så mange menn å gutter som plager meg? Det er er 3 stykker som har lyst å ha sex med meg bare nå, en av de er 25 år!! Han prøver å bestikke meg med ting, men jeg har jo ikke lyst, men vet ikke hvordan jeg skal si nei, fordi vi jobber sammen å det er så kleint, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. I tillegg er jeg lei av å bli tilsend bilder. Alle sier at jeg ser bra ut, og at de vil gjøre det med meg, men jeg har lyst å være jomfru, hva er så galt med det? Det er ingen som lar meg være i fred lengre, hva skal jeg gjøre?

Besvart 01.02.2019 13:10
 

Svar
Hei jente 16 år!

Det er bra at du ønsker å sette dine egne grenser. Du er tøff. Det er ikke noe galt i å ønske å være jomfru. Det er noe du bestemmer fullt og helt selv.

Her kommer noen tips og tanker om hva som kan gjøre det lettere å si nei: 

  • Forsøk å være så tydelig du kan med de som spør deg. Si at du ikke er interessert, og at da må den andre akseptere det. 
  • Forsøk å si dette hyggelig, men også bestemt. Noen ganger kan det hjelpe å alliere seg med noen du stoler på. Kan du bruke foreldrene dine? 
  • Det kan være vanskelig når du også jobber med en av disse. Forsøk å ikke gi den andre troen på at du er interessert, dersom han ikke gir seg kan det være lurt å snakke med sjefen din. Fortell hva du opplever, og at dette ikke er greit. 
  • Når du mottar bilder som du ikke vil ha, er dette ikke greit. Forsøk å fortell det til de som sender. Forklar at du ikke ønsker dette. Dersom det fortsetter har du faktisk mulighet til å anmelde det til politiet. Det er ikke lov å sende bilder av underlivet sitt til noen som ikke ønsker dette.
  • Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. Fortell om det du opplever.  

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex