Hopp til hovedinnholdet

Jeg har aldri kommet under samleie. Er dette normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har kjæreste og når vi har sex så kommer han først. Jeg har aldri kommet under sex. Er dette normalt? Jeg klarer bare å få meg selv til å komme med å stimulere. Funker bare når jeg gjør det selv. Blir 15 om 2 måneder

Besvart 19.05.2019 09:18
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Det er normalt at jenter ikke får orgasme under samleie. 70 % får ikke orgasme kun ved penis` bevegelse i skjeden. Det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det, og noen, omlag 30 % liker det med en gang.  

Kanskje dere kan ta en pause fra samleier og heller lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved en finger mot den ytre delen av klitoris, hånd rundt penisen og eventuelt ved munn/oralsex hvis dere liker det? Da vil han lære seg hva du liker.

Din nytelse er like viktig som partnerens. 

Du kan vise hva du liker, ved å holde din fin finger over hans og føre fingeren hans. Husk å konsentrere deg om det du tenner seksuelt på. Ingen har noe med hva en tenker når en er med en partner. 

Du kan snakke med partneren om dette. Dere kan lese dette svaret og de vedlagte artiklene og snakke om det dere leser. Da får dere også god verbal kommunikasjon om seksualitet. 

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Da kan du også snakke om sikker prevensjon. Det er Inge aldersgrense for å få sikker prevensjon. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex