Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen sexlyst

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 19 år. Jeg har hatt p-stav i 2 år, og ingen blødninger. I det siste (halve året) har jeg ikke hatt noe sexlyst. Jeg kjenner litt på at ingenting betyr noe, og at jeg ikke er gira på verken gutter eller sex. Kan dette ha noen sammenheng? Jeg har også hatt en depresjon, og lurer på hva jeg kan gjøre for å få denne lysten tilbake? Jeg har ikke lenger følelsen av å bli betatt av noen, og har lurt på om jeg kanskje er lesbisk?? Men jeg har ikke blitt tiltrukket av noen jenter heller.

Besvart 29.05.2019 16:26
 

Svar
Hei jente 19 år
 
Ved bruk av p-stav kan noen miste sexlysten som kan være en bivirkning av hormonene. Men det vil være helt umulig for meg å si om dette kommer av din p-stav eller ikke.
 
Sex og samfunn skriver: 

De vanligste bivirkningene av p-stav er hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, humørsvingninger, depresjon, kviser, fet hud, fett hår og mindre sexlyst.

Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon. Det er bare du som kan avgjøre om plagene er ille nok til å slutte eller bytte.

Her kan du lese mer om p-stav fra sex og samfunn.

Som du ser kan også din depresjon komme av p-staven.

Anbefaler at du snakker med din fastlege om dette, slik at du kan finne andre alternativer til prevensjon.

Håper at du fikk svar på dine spørsmål.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Sexologisk Rådgiver, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex