Hopp til hovedinnholdet

Små sår rundt skjedeåpningen. Herpes? Til lege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 14 år. I forrige uke, sleiket kjæresten min meg for første gang. Noen dager senere la jeg merke til små sår rundt kjeden. Det klør også veldig. Jeg har søkt litt på nettet, og etterhvert kom jeg fram til at dette kan være herpes. Men jeg skjønte ikke helt, skal herpes gå vekk av seg selv, eller må jeg gå til lege? Jeg har ikke lyst til å gå til lege, fordi da må jeg fortelle mamma om at kjæresten min har sleiket meg. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 02.06.2019 10:04:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle