Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange sexpartnere har kvinner gjennomsnittlig i løpet av et liv?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, hvor mange sexpartnere har kvinner gjennomsnittlig i løpet av et liv? Eventuelt, hvor mange sexpartnere er det vanlig å ha? Jeg og en venninne har begge hatt flere enn ti sexpartnere hver og vet at dette er helt greit, men jeg føler at å ha flere sexpartnere (ikke samtidig) er tabu/negativt i vennegjengen. Også at jevnaldrende tenker at dess flere man har hatt sex med dess mer «horete» og «lett på tråden» er man. Hilsen jente, 20

Besvart 23.06.2019 19:13
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Det er dessverre vanskelig å finne nye tall på det du spør om. Seksualvane-undersøkelser ble foretatt med jevne mellomrom fra 1987 til 2008. Den siste store seksualvane-rapporten som er gjort i Norge er fra 2008. Svarprosenten fra denne var for lav til å gi sikre resultater. I 2002 var antallet partnere på tidspunktet folk ble spurt, 9 partnere for kvinner og 12 for menn.

Vi vet at noen få har svært mange seksualpartnere, og noen få har en eller svært få seksualpartnere. 

Konklusjonen fra seksualvane-rapportene er: "Trenden er at flere nordmenn er seksuelt aktive, at samleie-debutalderen går noe ned, og at andelen personer med homoseksuell erfaring øker."

Nå kan det se ut til at samleie-debutalder er på vei til øke. 

Vi håper at det snart foretas en ny seksualvane undersøkelse, for å få en oppdatert oversikt. 

 

I 2016 ble det publisert en uhøytidelig undersøkelse foretatt av et britisk utroskapsnettsted. Både kvinnene og mennene som ble spurt svarte at mindre enn ti tidligere sexpartnere indikerer «for lite erfaring»», og at mer enn 20 sexpartnere er «turn-off». Dette er som sagt en uhøytidelig undersøkelse. 

Hvilke tanker man har om dette med antall seksualpartnere er forskjellig. I noen vennegjenger har man ett ideal, mens andre vennegjenger og miljø kan ha helt andre ideal. 

Man bestemmer selv over seg selv, og det man gjør. Ingen har noe med å kalle en for hverken "horete" eller "lett på tråden"! Du er etter loven en voksen kvinne og bestemmer over deg selv!

Gled deg over god seksualitet med deg selv og partnerne dine. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex