Hopp til hovedinnholdet

Kan eg revne første gangen jeg har sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst å ha sex med kjæresten min, mn er redd at penisen Hannes er for stor og at jeg «revner». Er det mulig? Tips?

Besvart 19.08.2019 18:02
 

Svar
Hei jente 14!

Det er ikke uvanlig at en kjenner seg usikker og ikke helt vet hva en skal gjøre når en skal ha samleie for første gang. En kan også kjenne seg usikker på hvordan kroppen vil reagere og hvordan det vil føles å ha et samleie. 

Når en blir kåt, kjenner seg klar til å ha sex med noen og får de formene for stimuleringer som en liker, skjer det mye forskjellig. Hjertet slår hardere, huden på kroppen blir mere rød og brystvortene vokser og blir stive. Det strømmer blod til kjønnet slik at det svulmer opp, klitoris vokser og blir stiv.

Skjeden trekker seg innover i kroppen og utvider seg. Skjedeveggene begynner å produsere fukt slik at det blir mulig å ta imot noe inn i skjeden. Alt dette kan ta fra noen minutt til en halvtime. Blir noe ført inn i skjeden før den er klar, kan det kjennes trangt og ubehagelig ut. Noen ganger kan det svi og blø litt. 

Før du skal ha samleier med noen, er det fint om du bruker litt tid på å finne ut av hva det er som gjøre deg kåt, hva du liker og tenner på.

En helt annen ting, er at det er helt ok å vente med samleier til du kjenner deg litt sikrere og tryggere på deg selv. I Norge finnes det noen lover som sier når en kan ha sex med andre enn seg selv. Det er faktisk ikke lov å ha sex med noen om en er under 16 år. I tillegg, kan en 16 åring ikke ha sex med noen som er under 16 år. Loven er der for å beskytte barn fra å ha sex før en kjenner seg klar og fra at voksne skal utnytte barn.

Synes du det er vanskelig å vite hva du skal gjøre, er det ok å vite at helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din er fin å snakke med. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex