Hopp til hovedinnholdet

gutt 13, er jeg homo?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynte å lure på dette for noen måneder siden, er jeg homo? Vel, jeg liker jenter bedre sosialt, og de er mye snillere synes jeg, så jeg kunne ikke tenkt meg å være kjæreste med en gutt, ja jeg tror jeg er litt forelsket i en jente også, vet ikke tenker på henne veldig ofte og liker henne, jeg blir sjalu når hun er med andre gutter. Jeg er ikke forelsket i gutter og ja som jeg sa, vil jeg ikke være kjæreste med gutter på en sosial måte. Så er det seksuelt...jeg blir tent på av begge kjønn, jeg tenker mest på nakne jenter, men jeg tenker også på nakne menn, får ereksjon av begge. To ganger har jeg drømt om nakne menns romper, men jeg tenkte ikke på penisen deres, rompehullet til gutter ser ganske lik ut som jenters rompe, og vagina, kroppen hadde en manns fjes. Men en gang rant det av penisen min (jeg var veldig kåt) da jeg tenkte på damer. Jeg ser ikke på meg selv som homo, men selvom jeg liker jenter kan det hende jeg er bifil? Hilsen gutt 13 år

Besvart 30.08.2019 09:50
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål, det kjempe fint at du tar kontakt når noe er forvirrende eller vanskelig. 

Det er helt naturlig å være forvirret og lure på disse tingene og ikke vite helt hva man vil eller hvem man er, du er ikke alene om å lure på dette. Det man fantaserer og tenner på, trenger ikke nødvendigvis ha noen sammenheng med hvilken legning man har, men det kan jo hende det er verd å utforske?

I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er og finne ut hva man føler og for hvem. Noen tiltrekkes av personer av samme kjønn, mens andre kan oppleve disse følelsene i møte med personer av et annet kjønn. Mange tiltrekkes også av flere kjønn. Andre igjen tiltrekkes ikke av noen. Her finnes det ingen fasit.

Det finnes mange måter å definere seg på, les litt om det her: FRI-begreper, så blir det kanskje lettere for deg å sortere litt. Du har også lov til å ikke ville definere deg, du er jo bare deg selv og det er faktisk godt nok. Du skal ikke trenge å definere deg for andre, men hvis du selv føler behov for dette vil det nok være nyttig å snakke med noen om det.

Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien, en venn eller en annen trygg voksen du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Andre tips til fine folk du kan ta kontakt med her:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Heier på deg, masse lykke til. :) 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex