Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten tisser i tissen min. Hvordan forhindre dette?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste som jeg er veldig glad i, men vær eneste gang vi har samleie, så tisser han inn i tissen min. Hvordan skal jeg hindre dette.

Besvart 04.09.2019 21:19
 

Svar
Hei gutt 19 år.

Jeg vet ikke om jeg forstår hva du mener her. Hvis du mener at han tisser i endetarmen din, er dette noe han må slutte med.

Du må snakke med han om dette. Du må si at han ikke kan tisse inne i endetarmen din. Det er ikke bra for deg.

Hvis du er jente, eller at du har et jentekjønn, og han tisser i skjeden din, må han også slutte med det! Det er ikke bra med urin i skjeden i tillegg til at han gjør noe du ikke vil han skal gjøre.

Hvis han ikke stopper, må du vurdere forholdet.

Det er din kropp! Du bestemmer hva du vil skal skje, hva du vil være med på, og hva du ikke vil være med på.

Et godt forhold er bygget på tillit, respekt, likeverd og kjærlighet. Tillit er å stole på hverandre og ville det beste for hverandre. Respekt er å ha respekt for den andres grenser og for den personen den andre er. Likeverd vil si at begges ord, mening, tanker og følelser betyr like mye. Kjærlighet er omsorg, samhørighet, nærhet, tilhørighet og alle de gode, varme følelsene.

Hvis du ikke får forståelse og at han endrer atferd, må du vurdere forholdet. Hvis en flytter grensene en har for seg selv, for å tekkes den andre, går det ut over selvrespekten og selvfølelse. Egenverdien forringes.

Snakk med kjæresten om dette.

Du kan også snakke med en fagperson på helsestasjon for ungdom eller fastlegen.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex