Hopp til hovedinnholdet

Penisen ville ikke inn.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var på telttur med klassen min med overnatting igår til idag. Jeg har en liten greie med en gutt og han har fingra meg og jeg har runka han før å det gjorde vi i teltet å. Men så prøvde han å putte penisen inni meg men den ville ikke inn. Jeg var kåt og sånt men den ville ikke inn i det hele tatt. Vet ikke om det er noe galt med meg eller om det er bare det at han har veldig stor penis. Hilsen jente 14

Besvart 14.09.2019 16:51
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Det er vanlig at en kan streve med å få til samleie de første gangene. 

Kan det være at du ubevisst strammet musklene i bekkenet, i det han prøvde å få penisen inn? Da kan skjeden nesten lukke seg. Det er om å slappe av i disse musklene, puste sakte ut og liksom slippe musklene ned i det han fører penisen inn. 

Du kan få god kontroll på disse musklene. Neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene og du kan aktivt slappe av i de. 

Det er også viktig å huske at skjeden ikke går rett opp, men bakover, mot ryggsiden, i omlag 45 graders vinkel. 

Kan det være at, selv om du var kåt, at du ikke var helt klar for å ha samleie? Da kan en også ubevisst stramme musklene i bekkenet og også i hele kroppen.  

Hvis dere ikke hadde kondom, var det kanskje bra at dere ikke fikk den inn, for å unngå uønsket graviditet? 

Hvis dere ønsker å utforske og ha seksualitet sammen, og dere fortsetter å streve med å få penisen inn, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Da kan du også få prevensjon. 

Tenk gjennom hva som er rett for deg. Husk at du bestemmer over kroppen og kjønnet ditt, hva du vil og ikke vil gjøre. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex