Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kåt hele tiden, og lurer på om dette er normalt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg er kåt hele tiden og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Bare en gutt er litt ani meg så blir jeg kåt. Og hvis jeg klemmer en gutt så får eg ekstremt lyst på sex. Er dette normalt? Jeg vil ikke være kåt hele tiden. Jeg må ha sex hele tiden!

Besvart 15.09.2019 22:39
 

Svar
Hei

Det er helt normalt at jenter også er kåte i den alderen du er nå. Men det betyr jo ikke at man kan ha sex hele tiden og med mange tilfeldige gutter. Det er fint at du har en god sexlyst, men du er fortsatt ung, og det er viktig at du klarer å sette grenser for deg selv, og for andre. Snakk med helsesykepleier eller går til Helsestasjon for ungdom for å få litt informasjon om prevensjon og beskyttelse ifht kjønnssykdommer.

Jeg tenker det er helt fint også å bli godt kjent med sin egen kropp, å onanere er en del av det å tilfredsstille seg selv og kjenne på hva man liker og ikke liker. Da blir man også en tryggere sexpartner senere . 

Det er helt vanlig å kjenne seg kåt og tenne ofte i denne fasen av livet. Nye  produseres og gjør blant annet at nye tanker og følelser kommer. Alt som omhandler sex er spennende og gjør en nysgjerrig.

Å være kåt er faktisk et sunnhetstegn!

Hvis du ikke onanerer kan det være lurt at du starter med det. Onani er en fin måte å lære om sitt underliv, og hva som er godt for deg, samtidig som det kan gi deg ro og en utladning som gjør at du stresser mer ned.

Her kan du lese mer om onani fra sex og samfunn.

Nedenfor kan du lese flere artikler om kåthet og lyst.

Lykke til videre!

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex