Hopp til hovedinnholdet

Første gang jeg skulle ha sex med en gutt, fikk han den ikke inn.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Førate gang jeg skulle ha sex med en gutt, fikk han den ikke inn. Penis var "normal størrelse". Jeg var på toppen og skulle "ri" han. Vi prøvde flere ganger men det gikk bare ikke. Når jeg ser i underlivet ser det veldig trangt ut også. Jeg har ikke fingret før, og er veldig usikker på det. Vil jo selvsagt ha sex snart, men er så nervøs for at det samme skal skje igjen, fordi det ble jo veldig kleint. Er det noe galt? Kan jeg gjøre noe for at det skal bli enklere? Noen stillinger som er bedre enn andre? Hilsen ei bekymret jente

Besvart 15.09.2019 09:30
 

Svar
Hei jente 18 år. 

Det er ikke noe galt! Det er vanlig at en kan streve med å få til samleie de første gangene. 

Hvis du ikke er ordentlig seksuelt tent/kåt er skjeden trang og ikke så fuktig. For å få penisen inn må du være kåt. Da er skjeden våt og utvidet. 

Husk at skjeden ikke går rett opp, men bakover, mot ryggsiden, i omlag 45 graders vinkel. 

Hvis du ubevisst strammer musklene i bekkenet, kan skjeden nesten lukke seg. For å få bedre kontroll på musklene, kan du øve deg på vekselvis å stramme/slappe av i disse; For å "finne" musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene og du kan slappe av i de når du trenger det. 

I det penisen føres inn skal du slappe av i musklene og puste sakte ut. Du skal liksom slippe musklene ned. Den vanligste samleiestillinger er den såkalte misjonærstillingen. Det er kanskje denne som er den enkleste til å begynne med. Se den vedlagte artikkelen om stillinger. 

Istedet for å gå rett på samleie er det mange som lærer seg å onanere hverandre til orgasme først ved bruk av en finger mot den ytre delen av klitoris, hånd rundt penis og/eller ved munn. Da kommer ofte samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 

For å bli bedre kjent med kjønnet ditt kan du også kjenne inne i skjeden med en finger eller to når du onanerer. 

Les de vedlagte artikelen. Snakk med partneren. Kanskje dere sammen kan lese artiklene og snakke om det dere leser? 

Hvis du fortsetter å streve med dette, kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex