Hopp til hovedinnholdet

Kjenner vibratoren veldig lite og jeg er heller aldri kåt.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei kjøpte meg nettopp vibrator en liten og billig som får plass i lomma liksom men når jeg bruker den kjenner jeg veldig lite og jeg er heller aldri kåt kjenner jeg og håpte litt at denne ville endre det men hva kan jeg gjøre for å bli mer kåt og få best mulig bruk av vibratoren og den er jo ganske liten som sagt men om jeg tar den inn så gjør det vondt liksom og da er den ikke langt inne med tanke på at den bare er 11,5 cm i total lende

Besvart 16.09.2019 19:52
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Hvis du ikke er kåt kjenner du ikke vibratoren. Den alene kan ikke gi deg gode orgasmer. 

For å nyte berøringene/vibreringen fra den må du først bli kåt. 

Når du er for deg selv og har god tid og ikke blir forstyrret, kan du bevisst tenke seksualitet, tenke seksuelle fantasier og lage deg indre bilder av seksualitet.

Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri.

Den letteste måten å få orgasme på for de fleste er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, ikke inne i skjeden. Det er bare omlag 30 % som får orgasme kun ved stimulering inne i skjeden.  

Du kan også ta et speil og sitte med bena godt fra hverandre og se på kjønnet ditt. Da vil du se de ytterste kjønnsleppene som har hårvekst og de innerste innenfor disse som ikke har hårvekst. Øverst, mot magesiden, der de innerste kjønnsleppene møtes ligger den ytre delen av klitoris. Det er denne som er mest følsom for stimulering. 

Når du har funnet noen gode tanker, bilder, kan du vekselvis stramme og slappe av i musklene i bekkenet, uten å røre kjønnet. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om å trene bekkenbunn musklene. Du skal puste rolig og godt inn og ut, tenke, og vekselvis stramme og slappe av i disse bekkenbunnsmusklene.  

Det som da skjer er at trykket mot de indre og ytre delene av klitoris øker. 

Etterhvert vil du trolig kjenne den gode kilingen i kjønnet. Da kan du begynne å onanere på den ytre delen av klitoris. Hvis det ikke er blitt ordentlig vått, kan du bruke glidemiddel/olje osv. Fortsett den vekselvis strammingen/avslappingen, pust og tenk, mens du onanerer og samtidig kjenner etter de gode følelsene. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.

Mange jenter sier de må "gå inn i sin egen boble", kun konsentrere seg om seg selv, og glemme alt utenfor for å få orgasme. 

Øv når du er opplagt. 

Etterhvert når du har lært deg å få gode orgasmer kun ved onanering av den ytre delen av klitoris, kan du samtidig bruke vibratoren inne i skjeden. Dette kan gjøre orgasmen enda sterkere, eventuelt bedre. 

Hvis du fortsetter å streve med å få orgasme, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex