Hopp til hovedinnholdet

Hadde det vært rart hvis hun runket meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg runker noen ganger med en av vennene mine men vi henger opp et teppe i mellom oss men har lyst å prøve noe nytt hadde det vert rart hvis hun runket mei og bordantenne kunne vi gjort det på en måte der begge har nytelse

Besvart 19.09.2019 16:42
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Det er noen venner som noen ganger runker/onanerer sammen. Noen gjør slik som dere, at en ikke ser hverandre, men kun hører den andre. Da er det mer privat enn om en ser hverandre. 

Det er også noen venner som utforsker seksualitet sammen. Det kan være fin måte å bli kjent med den andre og seg selv, hva en liker og ikke liker, og hvor ens grenser går. 

Du kan snakke med venninnen din og høre om dette er noe hun kunne tenke seg å gjøre. Hvis hun ikke vil det, må du respektere det. 

I og med at dere er under seksuelle lavalderen, er det ikke så lett å komme med forslag til hva dere kan gjøre sammen. Det er ikke uten grunn at det er 16 års aldersgrense for å ha seksualitet med en annen.

Man må være på omtrent samme alder og modenhets-nivå.

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.

Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

Tenk gjennom hva som er rett for deg. Snakk med venninnen din. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex