Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvordan dette med sex under eggløsning er.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvordan dette med sex under eggløsning er. Jeg vet jo at det er større sjans for å Bli gravid under eggløsning, men er det derfor dumt å ha sex hvis man har eggløsning, eller går det helt fint?

Besvart 29.09.2019 19:53
 

Svar
Hei jente 16 år!

Det eneste tidspunktet det er mulig å bli gravid er før og under eggløsning. Sædceller lever i tre til fem dager etter samleie. Eggcellene i ett døgn. For å bli gravid må en sædcelle befrukte en eggcelle som fester seg i livmorslimhinnen og starter og vokse der. Du har eggløsning 14 dager før neste mens. Unge jenter har ofte litt uregelmessig mens og det er derfor svært vanskelig å beregne når man er fruktbar. Det er ingen perioder som er "sikre" og det en svært sterk anbefaling å bruke prevensjon, så lenge man ikke ønsker å bli gravid. 

Hvis du ikke ønsker å bli gravid er det, med andre ord, veldig dumt å ha sex under eggløsning. Bruk kondom så lenge du ikke bruker p-piller eller annen hormonell prevensjon. Anbefaler deg å snakke med helsesykepleier på skolen, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Der får du hjelp til å skaffe deg prevensjon. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex