Hopp til hovedinnholdet

Har fått herpes i underlivet også. Er dette herpes 1 eller 2?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har hatt herpes 1 på leppene i mange mange år, med jevne utbrudd. Nå har jeg fått mitt første herpesutbrudd i underlivet,og jeg lurer, er det sånn at det er størst sannsynlig at dette er herpes 1 virus som er kryss smittet? Har hørt at siden jeg har herpes 1 så er jeg immun mot herpes 2. Skal til legen å få sjekket men det tar tid før jeg får svar om hvilken type herpes jeg har nedentil. Finner ikke svar noen steder om det er mulig å både ha Både hsv 1 På leppene og hsv 2 i underlivet. Håper så klart det bare er at jeg er kryss-smittet eller evt har smittet meg selv etter et munnsår...

SVAR

Besvart 31.01.2020 00:33:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle