Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt ubeskyttet sex og er redd for klamydia, hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har hatt ubeskyttet sex med en gutt jeg ikke er sammen med. Jeg er nå veldig redd for kjønnssykdom og vil teste meg. Jeg har ikke merket noen symptomer, men jeg vet at man kan ha f.eks. Klamydia uten å få symptomer. Tørr ikke si noe til mamma om at jeg vil teste meg, for jeg har hatt sex med denne gutten første gang for en god stund siden og har hatt det mer enn engang med han i lengre tid og med store mellomrom mellom hver gang, er redd at det ikke kan gjøres noe med om jeg har kjønnssykdom om det da har gått for lang tid uten behandling. Hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 25.03.2020 21:04:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg ha blitt gravid?

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle