Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blemmer og sår på kjønnsleppene, hva kan det være?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er 15 år og har hatt 3 sex-partnere totalt. Den ene var et one night stand for ca et år siden, og han sa at han hadde sjekket seg for kjønnssykdommer. Den andre er ekskjæresten min, som jeg var sammen med lenge (ca et år) og vi har hatt sex fast uten noe som helst problem tidligere. Nå har jeg ikke kjæreste lenger, men har vært fast sex-partner med en annen gutt i ca 3 mnd. Han hadde ikke hatt sex på veldig lenge når vi hadde sex, og han har aldri hatt noe kjønnssykdom. Sist vi hadde sex var for nesten en uke siden, og nå de siste to dagene har det begynt å komme blemmer og gnagsår på kjønnsleppene mine. Ikke rundt vagina-hullet, men lenger opp og utenpå. Dette har aldri skjedd før, og jeg har ikke brukt noe annet undertøy enn vanlig som skal ha lagd gnagsår. Har lest litt på nettet ang det, og er veldig redd for at det er herpes. Det får jeg heller ikke til å stemme.. Tør ikke å dra til lege med det da mamma får vite om det siden jeg er under 16. Hva kan det være?

SVAR

Besvart 13.04.2020 10:41:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle