Hopp til hovedinnholdet

Når er det vanlig å bli kåt og har sex første gang?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, når jeg gikk i andre klasse så klatret jeg opp i et høyt tau og hver gang jeg gjorde det så ble jeg kåt, det kom ikke en utløsning men jeg fikk den følelsen av at jeg ble kåt, er det normalt å bli kåt på den alderen? Hvilken minste alder ambefaler du å ha sex for første gang? Og er det slik at i de siste årene har barn begynt å ha sex på en veldig ung alder? Takk på forhånd!

SVAR

Besvart 04.07.2020 15:06:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva gjør at du blir kåt?

Hva som gjør oss kåte varierer fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt er like normalt.

 

Les mer
attach_file

Kåthet, onanering og orgasme

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Når kåtheten øker, kan det øke nysgjerrigheten på sex.

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

Puberteten starter som regel en gang mellom 11 og 15 år hos gutter. Det er umulig å forutse hvor raskt endringene i kroppen kommer til å skje, men rekkefølgen på endringene er ganske forutsigbar. Her er en oversikt.

 

Les mer
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
account_circle