Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
J:13 hvordan onanerer jeg og fingrer med meg selv? er jeg for ung?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Nei, du er ikke for ung til å onanere. Onanere er den absolutt tryggeste måten å "ha sex" på, og er en flott måte å bli kjent med seg selv.

De fleste jenter får lettest orgasme (høydepunktet ved sex/onani) ved stimulering av klitoris. Klitoris er en liten tapp som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Den er ofte dekket av en liten hudfold. Hos mange jenter kan klitoris være vanskelig å finne når man ikke er kåt, men når man blir kåt svulmer klitoris opp, og den blir lettere å finne.

Mange jenter synes at klitoris er så følsom at det er vondt å berøre den direkte. Da kan man ta på området rundt.

Mange jenter liker også å ha en finger eller to inne i skjeden når de onanerer.

Hvis du ikke har onanert tidligere bør du gjøre deg kjent med kroppen din, og finne ut av hva akkurat du liker best å gjøre. Først kan du begynne med å sette deg ned med et håndspeil, eller sette deg på huk over et speil som ligger på gulvet. På den måten kan de se hvordan du ser ut nedentil, og du kan finne ut av hvordan du "henger sammen". Kjenn så etter og finn ut hvor det er godt å ta.

Jenter blir våte i tissen når de blir kåte, og dette våte er med på gjøre følsomheten større og å gjøre friksjonen mindre hvis man skal ha noe (en penis, finger e.l.) inn i skjeden.

Ta den tiden du trenger for å bli kjent med deg selv, kos deg, og lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om valg?

Hva er "manntall"?