Hopp til hovedinnholdet

Han (15) hadde sex med kjæresten på 13. Kan han få straff?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

er en gutt på 15 som hadde sex med ei jente på 13 år. Begge ville det. Vi brukte også kondom og angrepille. er det noen sjanse for at henne er gravid? Det er over en uke og tre dager siden vi hadde det, og ho skal ha mensen om 3 dager. Jeg visste ikke før i dag at det vill regnes som voldtekt om jenta er under 13. Men ho fyller 14 i dette året. Jeg fyller 16 i juli. Som sagt så ville begge det, og vi er kjærester. Hvis kjæresten min sier henne var med på det, og ville det. Kan det gi mindre straff i retten? Var ikke noe dumt ment, men ingen av oss visste hva som var straffen. Men jeg spurte over 5 ganger om ho var sikker på om ho ville ha det og ho sa ja. Vi hadde ikke sex i mere en 5min. Skal ikke ha sex med ho før ho er 16, har vi bestemt

SVAR

Besvart 13.06.2018 10:47:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
account_circle