Hopp til hovedinnholdet

Vil helsesykepleier fortelle det til foreldrene, om jeg ber om angrepille?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg og typen hadde samleie i dag. Kondomen sprakk uten vi merka det. Han kom da inni meg og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke tenkt å si det til mamma og pappa fordi jeg ikke vet hva de vil si. Jeg har ikke råd til å kjøpe angrepille og jeg fikk vite av noen på skolen at om man spør helsesøster om angrepille og man tror man er gravid så sier hu ifra til foreldrene mine. Det siste jeg vil er at de skal få vite det.

SVAR

Besvart 19.08.2019 18:24:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Finn en prevensjon som passer for deg

Det finnes mange forskjellige prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. Her kan du finne den prevensjonen som passer best for deg.

 

Les mer
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Det finnes tre typer nødprevensjon du kan bruke.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
account_circle