Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke bo annenhver uke hos mamma og pappa

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. For to år siden skilte foreldrene mine seg. Bare noen måneder etter forlovet pappa seg, mens mamma har enda ikke kommet over sorgen. Jeg bor for øyeblikket annenhver uke hos mamma og pappa. Jeg begynner å bli virkelig lei av å måtte flytte frem og tilbake hver eneste søndag, og i tillegg vil pappa endre på dette, slik at vi bytter på fredager etter skolen istedet. Jeg vil ikke dette og har sagt ifra til både mamma og pappa, og mamma har igjen tatt det opp med pappa. Mamma skjønner at jeg ikke vil dette, men pappa nekter å gjøre noe med det. Han vil at vi skal bytte på fredager,fordi da kræsjer ikke ukene hvor jeg er hos pappa, med ukene hvor barna til stemoren min er hos henne. De bor ikke sammen, men når ukene ikke kræsjer lenger har de lettere muligheter for å være hos hverandre. Men det vil si at hver gang jeg er hos pappa er jeg nødt til å bo med stemoren min, og jeg takler henne bare ikke. Jeg har prøvd å gi henne en sjanse.. men det går ikke... Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss.

Det er ikke uvanlig at meningen om hvor en vil bo og hvor ofte en vil treffe foreldrene sine forandrer seg etterhvert som en blir eldre.

Jo eldre du blir, jo mer skal foreldrene dine legge vekt på det du mener om hvor du vil bo og hvilken løsning som passer for deg.

Etter at du har fylt 12 år skal foreldrene dine legge stor vekt på det du mener. Det betyr likevel ikke at du kan bestemme. Det er foreldrene dine som må bli enige om dette ut fra hva de tenker er best for deg.

Når de ikke klarer å bli enige, sånn som det høres ut som er tilfelle for dere, så kan de få råd på familievernkontoret. Du kan lese mer om familievernet her: Lenke til side om familievernet


Du kan lese mer om dine rettigheter når du ønsker å forandre på samværet her: Lenke til side om dine rettigheter

Lykke til videre.

 

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse