Hopp til hovedinnholdet

Får mørke tanker pga stemora mi.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 13 år som har foreldre som gikk ifra hverandre da jeg var ca 3-4år. jeg bor hos mamma, hun fant seg en snill mann. pappa fant seg en dame som ikke er så grei. p.g.a et har jeg fått mørke tanker f.eks selvmord og andre ting. jeg har hatt drømmer der stemoren min knivstikker meg og at faren min kommer og kidnapper meg på skolen og dreper meg, hva kan jeg gjøre for og slippe de tankene og drømmene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år.

Det er ikke godt å ha slike tanker og drømmer. Hvis du har begynt å tenke på selvmord så forstår jeg at du har det veldig vanskelig. Det som kan gjøre ting litt lettere akkurat nå er om du forteller dette til noen voksne som du har tillit til. Noen voksne kan høre på deg og hjelpe deg med å finne ut hva du kan gjøre.  Du sier at du har det bra hos moren din, kanskje du kan snakke med henne om dette?

 

Hvis det blir for vanskelig er det å snakke med helsesøster på skolen eller sosiallærer en god ide. De skal være der for elevene dersom de har det vanskelig.  

Det viktigste for deg nå er at du snakker med noen om hvordan du har det slik at de kan hjelpe deg videre. Dersom du ønsker å ringe til Alarmtelefonen kan du gjøre det når som helst på tlf. 116 111. Da kan du fortelle oss mer om hvordan du har det. Du kan være anonym om du ønsker det.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse