Hopp til hovedinnholdet

Men han kan vel ikke bestemme hvor jeg skal bo? Han har vel ikke rett til å nekte meg å bo til mamma?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har foreldre som har slått opp, for sånn 2-3 år siden. Begge har kjærester, men til mamma så bor han sammen med oss. Jeg er til de annenhver uke, men jeg har lyst til å bo til mamma. Jeg tør ikke si det, fordi jeg vet at pappa blir sint. Lillebroren min vil bo til han, og det syns han er greit. Men han sier at han ikke har gitt oss lov hvis det var omvendt, har han rett til det? Jeg er 14 år og eg helt sikker på at jeg vil bo her. jeg kommer jo fortsatt til å besøke han og sånn. Men han kan vel ikke bestemme hvor jeg skal bo? Han har vel ikke rett til å nekte meg å bo til mamma? Eller? Jeg vet han er glad i meg og sånt, men jeg er 100% sikker. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 02.05.2015 17:32:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som har to hjem

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

 

Les mer
account_circle