Hopp til hovedinnholdet

Stemoren min slenger drittkommentarer om mamma til pappa, meg og lillesøsteren min. Jeg hater det! Hva skal jeg gjøre for å fikse det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt skilte foreldre siden jeg var 9 år, og er blitt vant med å bo hos dem begge 50%. For ca. 4 år siden møtte pappa stemoren min, og hun har bodd hos oss ganske lenge. Stemoren min og jeg har et uforutsigbart forhold. Den ene dagen kan vi være bestevenner, men den neste er hun bare sur og gretten mot meg. I starten da hun flyttet inn hadde vi en del problemer, og jeg gikk til rådgiveren på skolen på eget initiativ siden jeg følte jeg ikke kunne snakke med mamma eller pappa om det. En lang periode har det gått fint mellom oss, men nå har hun begynt igjen. Pappa og mamma pleide å ha et ganske godt forhold, men etter at stemoren min kom inn i bildet har kommunikasjonen deres svekket. Nå har hun begynt å slenge diskré dritt-kommentarer om mamma til pappa, meg eller lillesøsteren min, og jeg HATER det. Har tatt det opp med pappa&stemoren min noen ganger og jeg er på gråten hver gang, men det skjer ingenting! Hva skal jeg gjøre for å fikse det? Noen jeg kan snakke med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du har skilte foreldre og at du bor 50 % hos begge. Stemoren din og du har et uforutsigbart forhold og nå opplever du at hun slenger stygge kommentarer om moren din til faren din, deg og lillesøster. Jeg forstår at du syns det er en vond situasjon. 

Du har allerede prøvd å gjøre noe for å fikse dette, nemlig å snakke med faren din og stemoren din om problemet. Det er leit at du opplever at ingenting skjer selvom du har tatt det opp flere ganger. Da kan det være lurt å snakke med en voksen du stoler på, f.eks rådgiver eller helsesøster på skolen. Helsesøster prater ofte med ungdom som har utfordringer i forhold til at foreldrene er skilt. Hun kan hjelpe deg med å finne ut av hvordan du kan formidle dette til faren din, og hun kan nok også snakke med han sammen med deg hvis du ønsker det. 

På mange skoler finnes det tilbud om samtalegrupper for ungdom som har opplevd skilsmisse eller samlivsbrudd. Det er ofte helsesøster som arrangerer slike samtalegrupper. Les mer om det her

Legger ved noen aktuelle artikler.

Lykke til, håper det løser seg for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse