Hopp til hovedinnholdet

Stemoren min slenger drittkommentarer om mamma til pappa, meg og lillesøsteren min. Jeg hater det! Hva skal jeg gjøre for å fikse det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har hatt skilte foreldre siden jeg var 9 år, og er blitt vant med å bo hos dem begge 50%. For ca. 4 år siden møtte pappa stemoren min, og hun har bodd hos oss ganske lenge. Stemoren min og jeg har et uforutsigbart forhold. Den ene dagen kan vi være bestevenner, men den neste er hun bare sur og gretten mot meg. I starten da hun flyttet inn hadde vi en del problemer, og jeg gikk til rådgiveren på skolen på eget initiativ siden jeg følte jeg ikke kunne snakke med mamma eller pappa om det. En lang periode har det gått fint mellom oss, men nå har hun begynt igjen. Pappa og mamma pleide å ha et ganske godt forhold, men etter at stemoren min kom inn i bildet har kommunikasjonen deres svekket. Nå har hun begynt å slenge diskré dritt-kommentarer om mamma til pappa, meg eller lillesøsteren min, og jeg HATER det. Har tatt det opp med pappa&stemoren min noen ganger og jeg er på gråten hver gang, men det skjer ingenting! Hva skal jeg gjøre for å fikse det? Noen jeg kan snakke med?

SVAR

Besvart 01.06.2016 21:22:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Forandringer etter foreldrenes brudd

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

 

Les mer
account_circle