Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skilte foreldre. og hos pappa er det ikke greit.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har skilte foreldre. og hos pappa er det ikke greit. Vi har et uferdig hus og masse skrap utenfor. Vi bor i et nabolag, vil si det er ikke så fristende å gå ut i Hagen. Pappa har mange unnskyldninger for å slippe å gjøre ting. Jeg som 15 år har prøvd å fått det istand å maset på han om å få gjort ting. men ingen ser ut til å bry seg. Er dette vanlig? Burde det ikke ha vært omvendt? At han ha maset på meg, at jeg skulle ta en pause fra skjermen, reise meg fra sofaen. Dette får meg til å føle jeg har fått en alt for stor rolle i huset alt for mye ansvar. Er det vanlig å føle det slik? At jeg ikke kan besøke en venn fordi jeg må prøve å få pappa med på å rydde?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at dine foreldre er skilte, og at du føler du har for mye ansvar hjemme hos pappa. Du spør om det er vanlig å føle det slik?

Det er vanskelig for oss å svare på hva som er vanlig, men mange barn og unge kan oppleve at det er vanskelig hjemme uavhengig av om foreldrene er skilt eller ikke. Har du forsøkt å snakke med pappa om hvordan du opplever det, og at du synes det er vanskelig når det ser stygt ut hjemme hos ham? Du er jo tydeligvis på tilbudssiden når det gjelder å hjelpe til med å få det ok, kanskje kan du få flere venner/familiemedlemmer med for å hjelpe? Da vil du ikke sitte mer ansvaret for dette alene, og du vil også kunne snakke om  det.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret for tips om hvordan du kan snakke med faren din.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse