Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer kanskje på å ha kontakt med stefaren min igjen, men er usikker. Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Moren min og stefaren min gjorde det slutt for snart ett år siden, etter 9år sammen. (Har aldri hatt et forhold til min biologiske far, møtte han først for et år siden) Stefaren min kom inn i livet mitt når jeg var 7år, men i løpet av alle de årene greide jeg aldri å akseptere han helt og skjøv han vekk. Han var reiste likevel på alle foreldremøter og gjorde alt det en far gjør, inkludert grensesetting og alt barn ser på som "negativt" Etter at de gjorde det slutt har jeg hatt svært lite kontakt med han. Da de gjorde det slutt sa han at vi kunne ha et forhold hvis jeg ønsket det, men jeg var ikke sikker på om jeg ville det, og siden den gang har jeg egentlig bare fortrengt hele greia. Etter jeg møtte han sist fikk jeg høre fra noen som kjenner han godt, at han ønsket gjerne og ha et forhold til meg og at han savnet meg. Ble egentlig ganske lei meg fordi jeg vil jo ikke såre noen. Virker Ok nå å kanskje ha et forhold til han, men er usikker. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at moren din og stefaren gjorde det slutt for et år siden og at du ikke har hatt særlig kontakt med stefaren din etter det. Nå har du hørt at han savner deg og gjerne ønsker å ha et forhold til deg, men du er usikker på hva du skal gjøre. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg.

Slik jeg forstår det du skriver så har du hatt vanskelig for å akseptere stefaren din mens han var sammen med moren din, men han gjorde likevel alt en far gjør. Jeg tenker at det er fint at han tok på seg ansvar og ønsket å være der for deg. Derfor er det nok naturlig at han ønsker å ha kontakt med deg. Det er viktig at du finner ut av hva du ønsker. Kanskje er det noen du kan snakke med dette om for å sortere litt i tankene dine rundt dette? Ved å snakke med noen kan du finne mer ut av hva du vil og eventuelt hvilke måter du ønsker kontakt på. For det er opp til deg å bestemme om dere skal ha kontakt. Du skal ikke ha dårlig samvittighet for å ha såret han. Når man har hatt et forhold til noen gjennom mange år er det naturlig at han føler seg trist etter et brudd. 

 

Du kan snakke med helsesøster på skolen eller oppsøke helsestasjon for ungdom der du bor. På begge steder vil du møte noen du kan prate om dette med.

Legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse